ISO-sertifisering: Slik legger du opp avfallshåndteringen

Av Lin Sellevaag Nicolaysen 18. juni 2024

Skal bedriften sertifiseres etter miljøstandarden ISO 14001, er det viktig å ha gode systemer for avfallshåndtering på plass. Her er noen tips til hvordan du kan håndtere bedriftens avfall for å stille best mulig forberedt til sertifiseringsprosessen.

Les mer
2 Comments

Temaer: avfallshåndtering, miljø, iso-sertifisering

Butikker og forhandleres plikter for mottak av EE-avfall og batterier

Av Charlotte Andresen 28. mai 2024

Batterier og EE-avfall håndteres og kastes ofte feil. For å gjøre det enklere for forbrukere å kaste dette på en forsvarlig måte, har norske myndigheter innført spesifikke krav og plikter for butikker og forhandlere som selger elektronikk og batterier. Her gir vi en oversikt over kravene og hva de innebærer for din bedrift.

Les mer
0 Comments

Temaer: avfallshåndtering, ee-avfall

5 tips til smart avfallshåndtering for å nå bedriftens miljømål

Av Morten Frøid 14. mai 2024

Har virksomheten satt mål for å redusere påvirkning på klima og miljø? Da kan det være nyttig å vite hvordan smart avfallshåndtering bidrar til forbedringer. Her får du noen gode råd om hva din bedrift kan gjøre.

Les mer
2 Comments

Temaer: grønt ansvar, avfallshåndtering, miljø

Dugnad i borettslaget: Effektive metoder for vårens ryddesjau

Av Morten Frøid 19. mars 2024

Med våren rett rundt hjørnet må mange sameier og borettslag begynne å tenke på den årlige dugnaden. For å hjelpe deg med å organisere vårryddingen, har vi samlet en rekke råd, tips og nyttig veiledningsmateriell. Materiellet er utarbeidet for å forenkle forberedelsene og sikre at arbeidet utføres trygt og effektivt.

Les mer
2 Comments

Temaer: avfallshåndtering, dugnad i borettslag, vårrydding, vedlikehold i borettslag

Hvordan redusere kostnadene for avfallshåndtering på byggeplassen?

Av Jørn Frydenlund 13. februar 2024

Det finnes en rekke tiltak du kan gjøre for å redusere avfallskostnadene på byggeplassen. Det handler blant annet om å ha en fornuftig kildesorteringsgrad, jobbe for at avfall ikke oppstår og sørge for god flyt. Men aller først trenger du en avfallsplan.

Les mer
0 Comments

Temaer: avfallshåndtering, byggeplass

Full oversikt over avfallshåndteringen i bedriften med digitale løsninger

Av Morten Frøid 02. januar 2024

Den digitale tidsalderen fortsetter å påvirke avfallshåndteringen positivt gjennom innovative løsninger. For bedriften betyr det stadig bedre oversikt over avfallet og reduserte kostnader. Og er det én side ved avfallshåndteringen der digitale verktøy treffer begge disse områdene, så er det transport.

Les mer
0 Comments

Temaer: avfallshåndtering, mobile apper

5 tips for sikker avfallshåndtering om vinteren

Av Lin Sellevaag Nicolaysen 19. desember 2023

Det er mye å glede seg til når vinteren setter inn. Allikevel kan snø og kulde by på ekstra utfordringer når det kommer til avfallshåndtering. Derfor kan det være lurt å tenke på hva som er den beste, tryggeste og mest lønnsomme avfallsløsningen for din bedrift.

Les mer
2 Comments

Temaer: avfallsløsninger, avfallshåndtering

Disse lovkravene gjelder for håndtering av ulike avfallstyper

Av Lin Sellevaag Nicolaysen 10. oktober 2023

Regelverket for avfallshåndtering er komplekst. Derfor er det noen lover og forskrifter du bør kunne litt om, uansett hvilken bransje virksomheten din tilhører. Som avfallsprodusent er du ansvarlig for avfallet helt til det kommer fram til godkjent behandlingsanlegg.

Les mer
2 Comments

Temaer: avfallsløsninger, avfallshåndtering, krav til avfallshåndtering

Kan du dokumentere miljøeffekten av avfallshåndteringen din?

Av Oda Rosvoll 12. september 2023

Uansett størrelse på virksomheten, er avfallshåndtering en viktig del av miljørapporteringen. Ved å jobbe kontinuerlig med å redusere avfallsmengden og kildesortere mer, kan mest mulig av avfallet gjenvinnes. I samarbeid med en godkjent avfallsleverandører blir det enklere å kartlegge hvordan bedriften kan redusere de negative effektene, og øke de positive.

Les mer
0 Comments

Temaer: miljørapportering, avfallshåndtering

Bygg grønt omdømme med miljøvennlig avfallshåndtering

Av Morten Frøid 29. august 2023

Samfunns- og miljøansvar har de seneste årene blitt så vanlig blant virksomheter at det kanskje ikke lenger kan sies å være et spesielt konkurransefortrinn. I stedet har det blitt en forutsetning for videre eksistens. Nettopp derfor er det viktig å bygge videre på bedriftens grønne omdømme, også når det kommer til avfallshåndtering.

Les mer
0 Comments

Temaer: avfallshåndtering, bærekraft, omdømmebygging

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

se alle