Avfallsforskriften: Riktig kildesortering i kontorbygg

Av Rune Jahnsen 09. januar 2024

Også i kontorbygg kan kildesortering i tråd med reglene være en utfordring. Mange har iverksatt tiltak etter skjerpede krav det siste året, men det er fremdeles mangel på kompetanse. Den største utfordringen finner vi blant renholderne, som ikke nødvendigvis har tilrettelagt riktig utstyr.

Les mer
0 Comments

Temaer: Avfallsforskriften, Kildesortering

Avfallsforskriften: Kildesortering av emballert matavfall

Av Eirik Hvamstad 21. november 2023

Dagligvare, restauranter og kantiner har ventet på en avklaring om hvordan plastpakket matavfall skal kastes på riktig måte, i tråd med endringene i avfallsforskriften. I høst kom myndighetene med sin veileder som gir en del svar.

Les mer
0 Comments

Temaer: Materialgjenvinning, Avfallsforskriften, Kildesortering

Slik sorterer du plastavfall i tråd med nytt regelverk

Av Morten Frøid 15. august 2023

Fra 2023 gjelder nye og strengere krav til håndtering av husholdningslignede avfall i bedrifter. Avfallsforskriften har større endringer, og alle virksomheter i Norge som genererer plastavfall, bør sette seg inn i hva regelverket innebærer i praksis. Her er det viktigste.

Les mer
0 Comments

Temaer: Avfallsforskriften

Slik kildesorterer du matavfallet etter gjeldende regelverk

Av Morten Frøid 20. juni 2023

Endringene i avfallsforskriften, som trådte i kraft 1. januar 2023, setter nye og strengere krav til håndtering av husholdningslignende avfall i bedriften. Alle virksomheter i Norge som genererer matavfall og plastavfall bør sette seg inn i hva regelverket innebærer i praksis. Her får du vite hva som er viktig å tenke over og hvilke regler som gjelder for matavfall.

Les mer
2 Comments

Temaer: Avfallsforskriften

Enklere gjenvinning av EPS for entreprenør og varehandel

Av Peter Sjølie Callister 04. april 2023

EPS og XPS kan gjenvinnes i det uendelige. Likevel blir store volumer av det vi best kjenner som isopor, transportert fra kjøpesentre og byggeplasser til avfallsmottak og brent. En ny maskin skal bidra til økt bærekraft og gjenvinne mer enn 500 tonn årlig.

Les mer
0 Comments

Temaer: Materialgjenvinning, Avfallsforskriften

Derfor øker CO2-avgiften på avfall i 2023

Av Morten Frøid 03. januar 2023

I år er CO2-avgiften på forbrenning av avfall økt fra i fjor. Dette er kostnader som norske virksomheter må bære. La oss se på sammenhenger, konsekvenser og tiltak for å redusere avgiftsbelastningen.

Les mer
0 Comments

Temaer: Forbrenningsavgift, Avfallsforskriften

Video: Slik takler bedriften strengere regler for kildesortering

Av Morten Frøid 20. desember 2022

Som kjent for mange, blir avfallsforskriftens regler for kildesortering av plast- og matavfall innskjerpet fra og med 2023. I denne videoen gir vår ekspert Eirik Hvamstad et innblikk i konsekvensene av dette. Han kommer også med tips om løsninger som hjelper din virksomhet med å innfri de strengere kravene.

Les mer
1 Comment

Temaer: Avfallsforskriften

Avfallsforskriften: Strengere krav til kildesortering

Av Eirik Hvamstad 15. november 2022

Endringer i avfallsforskriften fra 1. januar 2023 betyr at de fleste norske bedrifter må ha løsninger for å kildesortere både mat- og plastavfall. Verken brødskiver eller plast skal i søppelbøtta. Hensikten er å redusere restavfallet og øke andelen som går til materialgjenvinning.

Les mer
1 Comment

Temaer: avfallshåndtering, Materialgjenvinning, Avfallsforskriften

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

se alle