Derfor er det lønnsomt med en plukkanalyse av bedriftens avfall

Av Ioana Arghir Feedt 12. mars 2024

Billigere avfallshåndtering, strengere regler i avfallsforskriften og mer bærekraftig drift. Det er de viktigste årsakene til at norske bedrifter satser på økt kildesortering. For å komme i gang, må vi først grave i avfallet etter gull ved å utføre en plukkanalyse.

Les mer
0 Comments

Temaer: Rådgivning og kompetanse, Kildesortering

Holmenkollen Skifestival: Norsk Gjenvinning bidrar til økt bærekraft

Av Anne-Birgitte Svae-Kvifte 20. februar 2024

Rundt 70 000 mennesker vil besøke sportsarenaen og marka under Holmenkollen Skifestival med skiskyting, langrenn, kombinert og hoppuka. Mange mennesker betyr mye søppel, og folk i marka er ekstremt dårlig til å kaste avfallet riktig. Festivalen får hjelp av Norsk Gjenvinning underveis.

Les mer
0 Comments

Temaer: FNs bærekraftmål, Kildesortering

Faglig samarbeid for økt kildesortering

Av Stine Helgeland 30. januar 2024

Norsk Gjenvinning samarbeider nå med andre aktører i bransjen for å gjøre det enklere for bedrifter og forbrukere å kildesortere mer avfall. LOOP Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning har regien på samarbeidet og har store forventninger.

Les mer
0 Comments

Temaer: bærekraft, Materialgjenvinning, Kildesortering

Avfallsforskriften: Riktig kildesortering i kontorbygg

Av Rune Jahnsen 09. januar 2024

Også i kontorbygg kan kildesortering i tråd med reglene være en utfordring. Mange har iverksatt tiltak etter skjerpede krav det siste året, men det er fremdeles mangel på kompetanse. Den største utfordringen finner vi blant renholderne, som ikke nødvendigvis har tilrettelagt riktig utstyr.

Les mer
0 Comments

Temaer: Avfallsforskriften, Kildesortering

Avfallsforskriften: Kildesortering av emballert matavfall

Av Eirik Hvamstad 21. november 2023

Dagligvare, restauranter og kantiner har ventet på en avklaring om hvordan plastpakket matavfall skal kastes på riktig måte, i tråd med endringene i avfallsforskriften. I høst kom myndighetene med sin veileder som gir en del svar.

Les mer
0 Comments

Temaer: Materialgjenvinning, Avfallsforskriften, Kildesortering

Faglig hjelp til å innfri nye krav til kildesortering og gjenvinning

Av Sofie Graff Nesse 03. oktober 2023

Det innføres stadig strengere lovkrav til kildesortering og klargjøring for materialgjenvinning som treffer avfallshåndteringen til kommuner og bedrifter. Endringene skjer raskt, og det kan være utfordrende å holde seg oppdatert og følge opp med riktige tiltak. En ekstern spesialist med oversikt over dagens og kommende krav kan avdekke konsekvensene for din bedrift.

Les mer
0 Comments

Temaer: Avfallshåndtering og dokumentasjon, Rådgivning og kompetanse, Kildesortering

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

se alle