Video: Kildesortering av stål og metaller

Av Morten Frøid 26. oktober 2021

Gjenvinning av brukt jern og metall, som stål fra vrakbiler og kobberrør fra byggrenovering, er et pluss for både miljøet og din lommebok. Her er noen tips for både bedrifter, håndverkere og privatpersoner om metoder og regelverk. Stikkordet er sortering.

Kobberkabler, gamle rør, vrakbiler og komponenter av jern eller aluminium er noen eksempler på jern og metall som kan gjenvinnes og brukes til nye produkter.

I et kobberrør er kvaliteten på metallet like god som jomfruelig kobber fra en gruve, men det er viktig med en grundig sortering av slike metaller, forklarer metallspesialist Trond Sørensen ved Norsk Gjenvinning Metall.

Du får flere detaljer i denne videoen:

 

Annen relevant informasjon om metallgjenvinning finner du i disse blogginnleggene:

Krav til kildesortering på byggeplass

Tjen penger på metallrester fra håndverksjobben

Metallskrap - en lite utnyttet ressurs

 

Klikk her for mer konkret informasjon om levering til metallgjenvinning:

Vi kjøper skrapmetallene dine

Temaer: kildesortering, skrapmetall, kjøp og salg av skrapmetall, metallgjenvinning, metallavfall


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten Frøid har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987. Først som selvstendig næringsdrivende og fra år 2000 med ulike roller i Norsk Gjenvinning-konsernet. Etter 2003 har han hatt stilling som markedsdirektør i konsernet. Han har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen på flere plan.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
New call-to-action

Siste innlegg

Temaer

See all