Video: Kildesortering av stål og metaller

Av Morten Frøid 26. oktober 2021

Gjenvinning av brukt jern og metall, som stål fra vrakbiler og kobberrør fra byggrenovering, er et pluss for både miljøet og din lommebok. Her er noen tips for både bedrifter, håndverkere og privatpersoner om metoder og regelverk. Stikkordet er sortering.

Kobberkabler, gamle rør, vrakbiler og komponenter av jern eller aluminium er noen eksempler på jern og metall som kan gjenvinnes og brukes til nye produkter.

I et kobberrør er kvaliteten på metallet like god som jomfruelig kobber fra en gruve, men det er viktig med en grundig sortering av slike metaller, forklarer metallspesialist Trond Sørensen ved Norsk Gjenvinning Metall.

Du får flere detaljer i denne videoen:

 

Annen relevant informasjon om metallgjenvinning finner du i disse blogginnleggene:

Krav til kildesortering på byggeplass

Tjen penger på metallrester fra håndverksjobben

Metallskrap - en lite utnyttet ressurs

 

Klikk her for mer konkret informasjon om levering til metallgjenvinning:

Vi kjøper skrapmetallene dine

Temaer: skrapmetall, kjøp og salg av skrapmetall, metallgjenvinning, metallavfall


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten er markedssjef i Norsk Gjenvinning. Han har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987, først som selvstendig næringsdrivende og senere med flere roller i Norsk Gjenvinning-konsernet siden 2000. Morten har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all