Mange håndverkerbedrifter er ikke bevisste på at de kan ha store verdier i form av metallskrap som ikke tas vare på. Eller enda verre: De kaster det i restavfallet. Eier du en av disse bedriftene? Her er i så fall en påminnelse til deg. Vi snakker om metallskrap!
Få betalt for metallet og reduser bedriftens kostnader
Det utgjør fort mye vekt når en samler metall. Blir det kastet sammen med øvrig avfall, får det to konsekvenser for ditt vedkommende:
- Du får en høyere regning for innlevering av restavfall
- Du går glipp av en inntekt
I artikkelen Rester etter håndverkerjobben? Tjen penger på det listet vi opp de vanligste metalltypene du kan få betalt for. Der kan du også lese litt om hva slags avfall det er snakk om, som kobberledninger, rør, aluminiumsplater og lignende. Det er mye som kan sorteres og selges.
Sortert metall er best!
Det er fullt mulig å levere metallet usortert, men da blir prisen lavere enn hvis de forskjellige metalltypene er sortert og så rene som mulig.
På mottaket blir de forskjellige metalltypene veid. Du får en samlet pris og beløpet blir overført til ønsket konto. Dagene da en fikk penger i hånda for metallskrapet er over. Heldigvis, sier vi. Det er mest ryddige for alle parter. Men noe er som det var også. På mottakene til Norsk Gjenvinning treffer du folk det er lett å like og som mer enn gjerne hjelper deg med å bli kvitt det verdifulle avfallet ditt. På en ordentlig måte.
Les mer: Kan jeg få betalt for metallskrap jeg har liggende?
Pass på at du leverer til et godkjent mottak
Det er viktig å forsikre seg om at metallene leveres til et anlegg som har nødvendige tillatelser på plass. Det er din forsikring for at metallet blir trygt ivaretatt i den videre gjenvinningsprosessen. Dermed kan du også, hvis du har lyst, reklamere for at din bedrift bidrar med noe positivt for miljøet, både det ytre og på jobben, hvis gevinsten kommer noen der til gode!
Lagre skrapmetallet på et sikkert sted
Husk at metaller kan utgjøre betydelige verdier. Blir det snakk om store volum før skrapmetallet blir levert eller hentet, er det derfor lurt å oppbevare det inne, eller i låste containere utendørs. Hvis du er usikker på om dere har store nok volum til at det lønner seg å inngå en henteavtale, bør du kontakte nærmeste mottak for metallgjenvinning. De kan fortelle deg hva som vil lønne seg i ditt tilfelle.
Er det dårlig med lagringskapasitet og metallmottaket ikke er langt unna, bør du oppfordre medarbeiderne til å kjøre rett til mottaket og levere inn rester jevnlig. Da unngår dere at det samler seg rot, både i bilen og på arbeidsplassen.
Les også: Hva skjer med metallavfallet?
Og helt til slutt: Som du sikkert også vet, kan metall gjenbrukes uendelig mange ganger! Ikke glem den uutnyttede ressursen. Det er vinn-vinn for alle om dere leverer det til gjenvinning. Du kan sjekke ut hvilket mottak som er nærmest din bedrift her.
PS! Hvis medarbeiderne dine skal få utbetalt beløp til sin konto for det de leverer inn, må du ha fylt ut en fullmakt. Den får du ved henvendelse til det aktuelle mottaket.
Skriv en kommentar: