Video: Dette bør du vite om avfallshåndtering og regelverk

Av Lin Sellevaag Nicolaysen 14. august 2018

Hva trenger du som avfallsprodusent egentlig å kjenne til når det gjelder lover og regler? Jeg har oppsummert det viktigste du bør vite, uansett hvilken bransje du jobber i. Bruk tre minutter på denne videoen!

 

I artikkelen Hvilke lovkrav gjelder for avfallshåndtering? finner du utfyllende informasjon hvis du vil lese mer om lover og regler for avfallshåndtering. Kanskje er følgende også relevant for deg:

Hvilke lover og regler gjelder for kildesortering?

Denne artikkelen tar for seg hvilke avfallstyper som er omfattet av kildesortering, samt litt om hvilke krav din bedrift selv bør stille til sortering av avfallstyper.

Hvordan etablerer jeg en løsning for compliance, dokumentasjon og rapportering i avfallshåndteringen?

Har du ansvar for bedriftens avfallshåndtering er det faktisk en del å ha kontroll på, både når det gjelder dokumentasjon og rapportering. Og compliance, ikke minst. Her får du tips om hvordan du kan etablere en god løsning som ivaretar alt dette. 

Rett og plikt til informasjon og opplæring om farlig avfall

Internkontrollforskriften krever at arbeidstakere har kunnskap og ferdigheter som gjør dem i stand til å utføre arbeidet på en sikker, helse- og miljømessig forsvarlig måte. Men hvordan sikre at nødvendig opplæring blir gitt, og hvor kan man få slik opplæring? I denne artikkelen har vi laget en oversikt over krav, kursholdere, relevante nettsteder med mer.

Har du ikke lastet ned guiden vår tidligere, anbefaler vi deg å gjøre det nå. Den er et nyttig verktøy i arbeidet med å sikre en trygg og miljøvennlig avfallshåndtering i henhold til regelverket. Besøk gjerne temasiden vår også!

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for dokumentasjon og rapportering av  avfallshåndtering

Temaer: regler for avfallshåndtering, lovkrav


Lin Sellevaag Nicolaysen's photo

Av: Lin Sellevaag Nicolaysen

Lin er Compliance Manager i Norsk Gjenvinning-konsernet og har mange års erfaring innenfor Compliance, risikostyring, revisjoner, HMS- og kvalitetsarbeid. Hun har kjemi-utdannelse fra NTNU i Trondheim.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

See all