Vinn billetter til Holmenkollen Skifestival

Av Leif Kristian Skjærstad 14. februar 2023

Kollensquaden er et kjent innslag blant publikum under Holmenkollen Skifestival (Foto: Jacques Holst).

Norsk Gjenvinning er stolt samarbeidspartner og sponsor av Holmenkollen Skifestival i mars. Bli med i vår konkurranse og vinn billetter til et av vinterens flotteste arrangementer – og bidra til at søppelet havner der det skal.

Under Holmenkollen Skifestival 9. – 12. mars får du se de store vintersportsstjernene i langrenn, hopp og kombinert sammen med et hav av folk. Kollenbrølet i bakken og femmila på Holmenkollsøndagen er legendariske tradisjonsopplevelser for mange av oss, og det kommer til å bli mange på tribunen og ute i marka denne helgen.

Du kan også bli med på festen! Delta i vår konkurranse og vinn billetter til deg og familien din. Les videre.

Oppdatert: Konkurransen gikk i perioden 14. - 28. februar 2023 og er avsluttet.

Miljøstasjoner i Holmenkollen

Som tidligere er Norsk Gjenvinning en aktiv medspiller i dette store skieventyret og bidrar med miljøstasjoner og mannskap. Sammen med Holmenkollen Skifestival ønsker vi at arrangementet skal være så miljøvennlig som mulig, og da trenger vi hjelp fra publikum.

Hvis alle tar ansvar for sitt eget søppel og sørger for å kaste det i de utplasserte søppelbeholderne, så slipper vi søppel som flyter i naturen. Det er i alles felles interesse.

Både på stadion og ute i marka vil du finne miljøstasjoner som er tydelig merket med hva slags avfall som skal kastes i hvilken beholder. Dette får du informasjon om allerede når du ankommer områdene rundt Holmenkollen. Vi har satt opp skilt, og det vil være NG-folk som gir nødvendig veiledning.

Her er noen nyttige tips om kildesortering der du jobber.

Utstyr og mannskap for avfallshåndtering

Det er ikke smått med avfall et slikt arrangement fører med seg. I fjor hentet vi rundt fem tonn i løpet av denne helgen, så vi er forberedt på en massiv innsats:

Rundt 150 sekkestativer, 100 beholdere og 25 containere vil være spredt rundt i hele Holmenkollen. Til enhver tid vil opp til 10 mennesker fra Norsk Gjenvinning og andre frivillige veilede publikum om avfallshåndteringen. Og vi har 3 –5 biler i sving for å hente søppel fra tidlig morgen til sent på kveld.

Alt av utstyr vil være godt merket, slik at det skal være enkelt å kaste avfall uten å forsøple. Selv ute i skogen vil du neppe ha mer enn drøyt 100 meter til nærmeste sekkestativ.

Bærekraftig kildesortering

På miljøstasjonene kan du kaste alt søppelet ditt og sortere

  • mat
  • plast
  • restavfall
  • panteflasker

Nytt av året er skjerpede krav i Avfallsforskriften om kildesortering av matavfall og plast.

Avfall som er sortert riktig medfører at en stor andel kan materialgjenvinnes som råstoff til nye produkter. Da snakker vi sirkulærøkonomi i praksis!

Skal du ut i Marka og se femmila, bør du gjøre deg kjent med Markavettreglene.

Vinn billetter til skihelgen

Har du lyst til å få med deg skifestivalen sammen med familien eller kjæresten? Svar riktig på disse to spørsmålene, så er du med i trekningen om billetter. Bruk kommentarfeltet.

Husk å oppgi fullt navn og telefonnummer, så kontakter vi vinneren for å avklare hvor mange billetter det er behov for.

Spørsmålene:

Når gikk den første ordinære femmila i Kollen?

A: 1900
B: 1902
C: 1904

Hvor mye søppel tror du Norsk Gjenvinning hentet under Holmenkollen Skifestival i 2022?

A: 7 tonn
B: 3 tonn
C: 5 tonn

Konkurransen gikk i perioden 14. - 28. februar 2023 og er avsluttet. Vinneren blir kontaktet.

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger


Leif Kristian Skjærstad's photo

Av: Leif Kristian Skjærstad

Leif Kristian er key account manager i NG for store eiendoms-, handels- og industrikunder. Miljø og miljøhensyn har alltid vært viktig for ham. Derfor koordinerer han avfallshåndtering på store festivaler. Leif Kristian har også solid og bred erfaring fra både finans- og start up-bransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all