Slurv med tømming av fettutskilleren kan føre til tette avløpsrør og kloakk som slår tilbake. Ingen av delene er særlig hyggelig, og det kan fort bli en betydelig kostnad for restauranter og matprodusenter. Her er noen tips om hva du bør være oppmerksom på - og hvilke rutiner du må ha på plass.
Regelverket innenfor avfallshåndtering er komplekst. Noen lover og forskrifter bør du imidlertid kjenne til uansett hvilken bransje virksomheten din tilhører. Som avfallsprodusent er du ansvarlig for avfallet helt til det kommer fram til godkjent behandlingsanlegg. Dette gjelder også hvis virksomheten din har en avtale med en ekstern avfallsaktør som håndterer avfallet. Her er de viktigste kravene du bør være kjent med.
Temaer: avfallsløsninger, avfallshåndtering, krav til avfallshåndtering
Er du opptatt av sikkerhet på jobben? I 2018 var det 29 arbeidsulykker i Norge som hadde fatalt utfall. Industri og transportvirksomheter peker seg ut i statistikken i negativ forstand. Dette er alvorlig og urovekkende, og viser hvor viktig og nødvendig det er at selskaper jobber systematisk og grundig med risikokartlegging og HMS.
Temaer: krav til avfallshåndtering, HMS, Sikkerhet