Se video og vinn billetter til Bislett Games

Av Morten Frøid 23. mai 2023

Publikum i solen på tribunen under Bislett Games.

Friidrettens topputøvere samles til Bislett Games 15. juni. For miljøbevisste tilskuere er det mulig å vinne billetter til landets største årlige friidrettsarrangement.

Denne sommerdagen går det 57. Bislett Games av stabelen. Dette er en del av Wanda Diamond League og samler de beste utøverne fra nærmere 60 land fra alle deler av verden. Blant våre favoritter i år, finner vi Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen og Sondre Guttormsen.

Sondre byr på det vi vel kan kalle en skandinavisk duell i stavhopp, når han skal kjempe mot den svenske verdensrekordholderen Armand Duplantis i Søndre Sving.

 

Fokus på kildesortering

Arrangementet samler tv-seere i fler enn 160 land, mens 15 000 publikummere vil strømme til og fylle Bislett Stadion i Oslo.

Norsk Gjenvinning er partner av Bislett Games, med fokus på økt kildesortering ved Bislett Stadion. Derfor har vi sikret oss noen billetter som du kan vinne - og ta med familie, kjæreste eller et par gode venner på en uforglemmelig dag.

 

Økt bærekraft

Bakgrunnen for samarbeidet er Bislett stadions mål om økt bærekraftig drift gjennom økt kildesortering. Her har vi jobbet sammen om å få på plass miljøstasjoner for kildesortering av avfall der folk ferdes. Det gjelder både ute på arenaen og der Oslos befolkning trener innendørs. Et velutstyrt avfallsrom sørger for en finmasket kildesortering hele veien.

Blant andre tiltak er reduserte utslipp og egen produksjon av solenergi.

I denne videoen gir Bislett-sjef og tidligere europamester i høydehopp Steinar Hoen deg detaljene om arbeidet med bedre avfallshåndtering:

Se også: Bislett stadions ekstremsatsing på kildesortering

 

Dropp engangsartikler i plast

Målet for Bislett stadion er en kildesorteringsgrad på 70 prosent. Da må arrangørene sørge for at Bislett Games ikke bidrar til mer søppel enn nødvendig. Strategien er å:

  • legge til rette for at det ikke produseres avfall
  • kildesortere mest mulig ved å plassere ut miljøstasjoner

— Vi oppfordrer folk til ikke å ta med engangsartikler av plast, som enkle vimpler og andre effekter som bare blir brukt én gang. Ta heller med et norsk flagg opp på tribunen, sier Steinar.

Det du måtte ha av søppel, kan du enkelt kvitte deg med i de mange miljøstasjonene som er plassert over alt: ved kioskene, toalettene og alle andre steder der det er folk. Stasjonene er godt synlige med sin oransje farge.

Miljøstasjon for kildesortering i NGs oransje farge på Bislett stadion.

De karakterisktiske miljøstasjonene plasseres også ute på arenaen. (Fotomontasje)

Les også: Slik blir bedriften bedre på kildesortering

 

Mindre søppel på stadion

Bislett stadion drives av idrettslaget BUL, idrettsklubben Tjalve og sportsklubben Vidar på oppdrag for eier Oslo kommune. Frivillige fra disse klubbene skal hjelpe til med å rydde søppel.

— Det blir helt sikkert noe avfall mellom benkeradene, men i prinsippet bør det ikke være annet enn noe pølsepapir og tomflasker. Begge blir kildesortert, slik at avfallet blir håndtert på en helt annen måte nå enn i tidligere tider, sier Steinar.

Bislett Stadion er blitt hele Oslos miljøfyrtårn og har tatt en ledende rolle innen miljø og bærekraft.

— Overalt inne på anlegget ser du tydelig budskapet om hva vi gjør, og hva vi står for. Det handler om enkle ting, som å fylle vannflaska, og mer omfattende tiltak som solenergi, at alle kjøretøy inne på anlegget går på batteri og selvsagt kildesorteringen, sier Bislett-sjefen.

 

Billetten gjelder på buss og trikk

Enten du er heldig og vinner billetter eller på annen måte sikrer deg adgang til Bislett Games, vil du oppleve at arrangøren jobber bevisst med miljøtiltak under arrangementet.

Folk oppfordres til å reise kollektivt. Det er ikke parkeringsplasser i området, og billetten gjelder som kollektivbillett i sone 1 hele denne dagen.

Så du denne? Avfallsforskriften gir strengere krav til kildesortering

 

Vinn billetter

Så til årsaken til at du har lest helt frem til hit:

Svar på disse spørsmålene og bli med i trekningen om billetter til Bislett Games 15. juni:

Når ble Bislett Games arrangert første gang?

A: 1966

B: 1968

C: 1970

Hvor stor andel av avfallet ved Bislett stadion blir kildesortert?

A: Over 50 prosent

B: Like under 50 prosent

 

Avgi svar i kommentarfeltet. Lykke til!

Konkurransen pågår til og med 7. juni 2023. Den heldige vinneren blir kontaktet av Norsk Gjenvinning.


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten er markedssjef i Norsk Gjenvinning. Han har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987, først som selvstendig næringsdrivende og senere med flere roller i Norsk Gjenvinning-konsernet siden 2000. Morten har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all