Se video: Avfall i sekk stadig mer populært

Av Morten Frøid 14. desember 2021

Store avfallssekker som hentes med kranbil er blitt et stadig mer brukt alternativ til container. Årsaken er både større fleksibilitet og bedre kildesortering.

Store sekker har en fordel ved at de kan pakkes veldig små og kompakte når du anskaffer dem, samtidig som de rommer mye avfall når du pakker dem ut. Og du kan som regel plassere sekkene nærmere der du river eller kaster avfallet ditt, enn hva som er praktisk mulig med en container.

Vekt og volum

I denne videoen forteller daglig leder Brynjar Hopen hos iSekk om hva slags avfall som kan kastes i sekkene. De tåler langt mer vekt enn du kanskje hadde trodd, og de største takler en hel dør og hele lengder med parkett.

I praksis takler en slik sekk mer enn ett tonn, men samtidig er det praktiske begrensninger.

Kildesortering

Økt bevissthet om sortering av avfall bidrar til at denne løsningen blir stadig mer populær. Der du i en stor container på 10 kubikkmeter kanskje kaster bare blandet avfall, kan du med sekkene sortere på en mer hensiktsmessig måte.

Ved en renovering kan det være smart å kombinere container og sekker. Blandet avfall går i containeren, mens isolasjon og gips ikke kan kastes i dette restavfallet. Da er det hensiktsmessig å supplere med sekker for slik sortering.

Sekk krever mindre plass

Det handler også om plassen du har til rådighet. Der du ikke har plass til å få plassert en tradisjonell container, vil det alltids være plass for å komme til med en kranbil og heise ut storsekker.

I denne videoen får du flere detaljer:

 

Les også: Avfall i sorte søppelsekker

Har du sette denne videoen om leie av container?

Gå til mer informasjon om SmartSekk ›

 

Temaer: leie container, iSEKK, SmartSekk


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten Frøid har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987. Først som selvstendig næringsdrivende og fra år 2000 med ulike roller i Norsk Gjenvinning-konsernet. Etter 2003 har han hatt stilling som markedsdirektør i konsernet. Han har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen på flere plan.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
New call-to-action

Siste innlegg

Temaer

See all