Video: Slik fungerer avfallsløsningen på Grand Hotel Åsgårdstrand!

Av Morten Frøid 06. august 2019

Tidligere i sommer kunne du lese om hvordan de håndterer avfallet sitt på Grand Hotel i Åsgårdstrand, og hvilke tiltak de gjør for å bidra til et bedre miljø. I denne videoen kan du se hvordan avfallsløsningen fungerer i praksis.

Gikk du forresten glipp av blogginnlegget Hotellets avfallsløsning skal tilfredsstille flere enn gjestene? Her tok vi for oss hvilke behov en optimal avfallsløsning på et hotell bør dekke, på reisen fra hvert enkelt hotellrom til avfallsrommet, via viktige funksjoner som kjøkken, resepsjon og bar. Spesielt viktig er det å ha en god oppbevaringsløsning for farlig avfall (også for små mengder) og å sørge for gode rutiner som alle forstår.

Ønsker du å vise gjestene at dere jobber for miljøet, kan det være smart å snakke med avfallsaktøren dere bruker for å diskutere måter dette kan gjøres på. For det trenger ikke være en plakat om at dere er miljøfyrtårnsertifisert.

Synliggjøring kan også være å legge til rette for enkel kildesortering i gjesteområder og å gjennomføre tiltak for å redusere avfall. Slik som mange i dag praktiserer med små informasjonskilt og mindre tallerkener blant annet ved bufféter for å redusere matsvinn. Eller som Per Stang Christensen på Grand Hotel i Åsgårdstrand gjør, å oppfordre konferansegjestene til å bruke kaffekoppen sin gjennom dagen!

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger

Temaer: kildesortering, avfallsløsninger, farlig avfall, miljø, avfallsløsning hotell


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten Frøid har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987. Først som selvstendig næringsdrivende og fra år 2000 med ulike roller i Norsk Gjenvinning-konsernet. Etter 2003 har han hatt stilling som markedsdirektør i konsernet. Han har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen på flere plan.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

See all