Video: Slik fungerer avfallsløsningen på Grand Hotel Åsgårdstrand!

Av Morten Frøid 06. august 2019

Tidligere i sommer kunne du lese om hvordan de håndterer avfallet sitt på Grand Hotel i Åsgårdstrand, og hvilke tiltak de gjør for å bidra til et bedre miljø. I denne videoen kan du se hvordan avfallsløsningen fungerer i praksis.

Gikk du forresten glipp av blogginnlegget Hotellets avfallsløsning skal tilfredsstille flere enn gjestene? Her tok vi for oss hvilke behov en optimal avfallsløsning på et hotell bør dekke, på reisen fra hvert enkelt hotellrom til avfallsrommet, via viktige funksjoner som kjøkken, resepsjon og bar. Spesielt viktig er det å ha en god oppbevaringsløsning for farlig avfall (også for små mengder) og å sørge for gode rutiner som alle forstår.

Ønsker du å vise gjestene at dere jobber for miljøet, kan det være smart å snakke med avfallsaktøren dere bruker for å diskutere måter dette kan gjøres på. For det trenger ikke være en plakat om at dere er miljøfyrtårnsertifisert.

Synliggjøring kan også være å legge til rette for enkel kildesortering i gjesteområder og å gjennomføre tiltak for å redusere avfall. Slik som mange i dag praktiserer med små informasjonskilt og mindre tallerkener blant annet ved bufféter for å redusere matsvinn. Eller som Per Stang Christensen på Grand Hotel i Åsgårdstrand gjør, å oppfordre konferansegjestene til å bruke kaffekoppen sin gjennom dagen!

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger

Temaer: avfallsløsninger, farlig avfall, miljø, avfallsløsning hotell


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten er markedssjef i Norsk Gjenvinning. Han har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987, først som selvstendig næringsdrivende og senere med flere roller i Norsk Gjenvinning-konsernet siden 2000. Morten har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

See all