Sikker makulering: Gjør deg klar for dugnad!

Av NG Secure 19. september 2019

Norsk-Makulering-dugnad-for-sletting-av-sensitive-dokumenter-og-harddisk_3

Jeg regner ikke med at du bruker drill eller hammer for å slette informasjon du ikke trenger lenger. Men er slettemetodene for gamle dokumenter på din arbeidsplass gode nok? Hender det at sensitive dokumenter blir kastet i papirkurven? Da er sjansene ganske store for at uvedkommende kan få tilgang til dem. Ønsker du å redusere sjansen for det, kan en dugnad være tingen. Les hvordan i dette blogginnlegget!

Hver oktober siden 2011 har Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) hatt en kampanje for informasjonssikkerhet. De kaller det en dugnad for en tryggere digital hverdag som skal skape en god informasjonssikkerhetskultur. I kampanjen legges det naturlig nok mest vekt på digitale tjenester. Vi lever jo i et papirløst samfunn. Eller?

Nei, mange gjør fortsatt ikke det. Av den grunn vil jeg gjerne minne om at trygg behandling av sensitive data på papir fortsatt bør utgjøre en viktig del av en bedrifts sikkerhetskultur. Informasjon fra papirdokumenter kan være akkurat det kriminelle trenger for å gjøre den digitale verden mer utrygg gjennom blant annet ID-tyveri

Min oppfordring til deg og din bedrift er derfor å bruke den nasjonale sikkerhetsmåneden NorSIS arrangerer neste måned til en gjennomgang av sletterutiner. Og til å ta en dugnad.

Makuleringsdugnad ut november

Vi i Norsk Makulering synes dugnadsideen er god. Så god at vi også ønsker å invitere til dugnad for sletting av både papirdokumenter og digitale lagringsmedier. Har du lyst til å være med på Makuleringsdugnaden vår, er du hjertelig velkommen! Blir du med, tilbyr vi fri leie av sikkerhetsbeholdere fra bestilling og ut november.

Bestill fri leie av sikkerhetsbeholder »

Makulering er en helt sikker metode for å fjerne alle opplysninger som finnes i papirdokumenter og på ulike digitale lagringsmedier enten det er PCer, laptoper, lesebrett, mobiltelefoner, harddisker eller printere og kopimaskiner. Spesialkverner og et omfattende sikkerhetsopplegg sørger for at jobben blir trygt utført.

Informasjonssikkerhet en kontinuerlig prosess

Selv om både vi og NorSIS inviterer til dugnad, vil jeg understreke at informasjonssikkerhet og det å skape en sikkerhetskultur ikke gjøres ved skippertak i form av dugnader av og til. Det er en kontinuerlig prosess hvor rutiner må gjennomgås jevnlig og hvor alle ansatte informeres og får nødvendig opplæring.

LAST NED GRATIS GUIDE : Sikker makulering av digitale lagringsmedier

Temaer: Sikker makulering, sletting av data, nasjonal sikkerhetsmåned, sikkerhetsbeholdere


Av: NG Secure

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no
New Call-to-action

Siste innlegg

Temaer

See all