Sikker makulering: Gjør deg klar for dugnad!

Av Pål Karlsen 19. september 2019

Norsk-Makulering-dugnad-for-sletting-av-sensitive-dokumenter-og-harddisk_3

Jeg regner ikke med at du bruker drill eller hammer for å slette informasjon du ikke trenger lenger. Men er slettemetodene for gamle dokumenter på din arbeidsplass gode nok? Hender det at sensitive dokumenter blir kastet i papirkurven? Da er sjansene ganske store for at uvedkommende kan få tilgang til dem. Ønsker du å redusere sjansen for det, kan en dugnad være tingen. Les hvordan i dette blogginnlegget!

Hver oktober siden 2011 har Norsk senter for informasjonssikring (NorSIS) hatt en kampanje for informasjonssikkerhet. De kaller det en dugnad for en tryggere digital hverdag som skal skape en god informasjonssikkerhetskultur. I kampanjen legges det naturlig nok mest vekt på digitale tjenester. Vi lever jo i et papirløst samfunn. Eller?

Nei, mange gjør fortsatt ikke det. Av den grunn vil jeg gjerne minne om at trygg behandling av sensitive data på papir fortsatt bør utgjøre en viktig del av en bedrifts sikkerhetskultur. Informasjon fra papirdokumenter kan være akkurat det kriminelle trenger for å gjøre den digitale verden mer utrygg gjennom blant annet ID-tyveri

Min oppfordring til deg og din bedrift er derfor å bruke den nasjonale sikkerhetsmåneden NorSIS arrangerer neste måned til en gjennomgang av sletterutiner. Og til å ta en dugnad.

Makuleringsdugnad ut november

Vi i Norsk Makulering synes dugnadsideen er god. Så god at vi også ønsker å invitere til dugnad for sletting av både papirdokumenter og digitale lagringsmedier. Har du lyst til å være med på Makuleringsdugnaden vår, er du hjertelig velkommen! Blir du med, tilbyr vi fri leie av sikkerhetsbeholdere fra bestilling og ut november.

Bestill fri leie av sikkerhetsbeholder »

Makulering er en helt sikker metode for å fjerne alle opplysninger som finnes i papirdokumenter og på ulike digitale lagringsmedier enten det er PCer, laptoper, lesebrett, mobiltelefoner, harddisker eller printere og kopimaskiner. Spesialkverner og et omfattende sikkerhetsopplegg sørger for at jobben blir trygt utført.

Informasjonssikkerhet en kontinuerlig prosess

Selv om både vi og NorSIS inviterer til dugnad, vil jeg understreke at informasjonssikkerhet og det å skape en sikkerhetskultur ikke gjøres ved skippertak i form av dugnader av og til. Det er en kontinuerlig prosess hvor rutiner må gjennomgås jevnlig og hvor alle ansatte informeres og får nødvendig opplæring.

LAST NED GRATIS GUIDE : Sikker makulering av digitale lagringsmedier

Temaer: sikker makulering, sletting av data, nasjonal sikkerhetsmåned, sikkerhetsbeholdere


Pål Karlsen's photo

Av: Pål Karlsen

Pål Karlsen er driftssjef for NG Follo. Han har tidligere jobbet som daglig leder i NG Secure (tidligere Norsk Makulering). Videre har han erfaring fra reklamebransjen hvor han var eier og daglig leder i Selskapet Markèr fra 1990 – 2000. Etter det har han vært 13 år i mediebransjen – både som adm. direktør i lokalavisen Sarpsborg Arbeiderblad, og som mediehusleder for (den gang) A-pressens aviser i Nedre Glomma og Halden. Fra 2013 – 2016 jobbet han for Ishockeyklubben Sparta Sarpsborg som daglig leder.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
New Call-to-action

Siste innlegg

Temaer

See all