Hva er reglene for vrakpant ved levering av bil og andre kjøretøy?

Av Einar Høifødt 08. januar 2019

Norsk-Gjenvinning_Vrakbil_Bilvrak_IMG_4088

Skal du vrake bilen din eller et annet kjøretøy? Dette bør du vite før du leverer - og ved innlevering!

Hvilke kjøretøy får du vrakpant for?

Fra 2018 ble vrakpantordningen utvidet slik at du nå får utbetalt vrakpant for

  • Bil
  • Campingvogn
  • Moped
  • Lett og tung motorsykkel
  • Lastebil, tankbil og trekkbil

Hva får du i vrakpant?

Du får 3000,- kroner i vrakpant, forutsatt du leverer kjøretøyet ditt på et godkjent bilopphuggeri. For moped og motorsykkel er beløpet kr 500,-. Du finner alle satsene for vrakpant på skatteetaten.no.

Forutsetninger for å få utbetalt vrakpanten

For at du skal få utbetalt vrakpanten, må kjøretøyet være registrert som påskiltet i motorvognregisteret til Statens Vegvesen etter 1.1.1977. 

Når du leverer bilen din får du en vrakmelding. Det er din dokumentasjon. Det er Skatteetaten som sørger for utbetalingen i etterkant. Det skjer vanligvis en til tre uker etter at du har levert inn kjøretøyet.

Hvor kan du levere vrakbilen?

Mottaksanlegg for bilvrak finnes over hele landet. Det er imidlertid ikke alle steder som har mulighet til å ta imot alle kjøretøyene som er med i den nye ordningen.Ta gjerne en titt på denne oversikten for å se hvor mottaksanleggene våre er. Her finner du også kontaktinformasjon slik at du kan forhøre deg om hvilke kjøretøy de tar imot nær ditt bosted. 

Bor du i Oslo, Akershus, Østfold, Glomdalsregionen eller i nærheten av Førde, er det mulig å få bilen hentet også. Det kan du lese mer om på nettsidene våre, eller ganske enkelt bestille henting med det samme!

Bestill henting av bilvrak

 

Dette blogginnlegget ble første gang publisert  27.juni 2017, men har siden blitt oppdatert.

 Kilde: Skatteetaten.no

 

Temaer: bilvrak, bilopphugging, vrakpant


Einar Høifødt's photo

Av: Einar Høifødt

Einar er utdannet siviløkonom og har jobbet i Norsk Gjenvinning siden 2011. Han innehar fagansvaret for forretningsområdene EE-avfall og ELV (vrakbil) som innebærer operativ oppfølging og forretningsutvikling.

Epost

Skriv en kommentar:

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

se alle