Skal du vrake bilen din eller et annet kjøretøy? Dette bør du vite før du leverer - og ved innlevering.
Hvilke kjøretøy får du vrakpant for?
- Bil (personbil, varebil, campingbil)
- Buss/minibuss under 6 meter
- Campingvogn
- Lastebil, tankbil og trekkbil
- Snøscooter
- Moped
- Lett og tung motorsykkel
Hvor mye får du i vrakpant
Forutsetninger for å få utbetalt vrakpanten
For at du skal få utbetalt vrakpanten, må kjøretøyet være registrert som påskiltet i motorvognregisteret til Statens Vegvesen etter 1.1.1977.
Videre må den som leverer bilen til vraking, vise legitimasjon og oppgi nødvendige opplysninger til biloppsamlingsplassen. Det er for å sikre at vrakpanten bli utbetalt til riktig mottaker.
Når du leverer bilen din får du en vrakmelding. Det er din dokumentasjon. Skatteetaten utbetaler vrakpant fortløpende, så pengene bør være på konto i løpet av noen få dager.
Hvor kan du levere vrakbilen din?
Mottaksanlegg for bilvrak finnes over hele landet. Det er imidlertid ikke alle steder som tar imot alle kjøretøyene som er med i returordningen. Sjekk denne oversikten for å se hvor mottaksanleggene våre er. Her finner du også kontaktinformasjon slik at du kan forhøre deg om hvilke kjøretøy de tar imot nær ditt bosted.
Det hender at noen lurer på om vi kan ordne taxi når de skal levere inn bilen. Vi kan selvfølgelig bestille en drosje for deg.
Ta gjerne kontakt med mottaksanlegget før du besøker det i disse tider. Noen av våre mottaksanlegg har lokale smittevernsregler som må holdes. Generelt oppfordrer vi alle besøkende til å holde seg hjemme ved sykdom, og for øvrig holde avstand og ha gode rutiner for håndvask.
Kanskje du vil at vi skal hente bilen din? Flere av våre anlegg tilbyr nemlig det:
Kan noen hente vrakbilen min - og hva koster det?
Bor du i Oslo, Akershus, Viken, Glomdalsregionen eller i nærheten av Førde, er det mulig å få bilen hentet. Det kan du lese mer om på nettsidene våre. Du kan også ganske enkelt bestille henting med det samme. I Oslo og Viken har vi nå fått på plass en bilbringer som skal få faste ruter for henting av vrakbiler, så her er det bare å ta kontakt!
Har du lyst til å vite mer om hva som skjer med bilen når den er levert til vraking? Sjekk ut forskning.no.
Dette blogginnlegget ble første gang publisert 27.juni 2017 av annen forfatter, men har siden blitt redigert og oppdatert.
Kilde: Skatteetaten.no