Smidig opprydning med SmartSekk

Av Morten Frøid 14. april 2020

SmartSekk_Blogg_1000x462

Har du ting du gjerne skulle kvittet deg med, men mangler både bil og henger? Er det trangt om plassen eller er avfallsmengden såpass liten at en container blir litt for stor? Kanskje bor du i sentrum hvor det er vanskelig å plassere en container i gata eller på fortauet? Løsningen kan være SmartSekk. Smidig og effektivt.

Hva og hvem passer SmartSekk for?

Både private og næringsdrivende kan bestille SmartSekk. Sekkene kan for eksempel brukes når du skal rydde opp i boligen, hvis du skal fornye badet og må kaste ut gammelt inventar, når borettslaget skal ha dugnad, ved skadesanering, riving og rehabiliteringsprosjekt, eller på mindre byggeplasser.

Ideelt for deg som vil ha en måte å kaste avfall på som er enkel, effektiv, rimelig og som tar liten plass. Sekkene finnes i to størrelser, på 800  og 2200 liter.

Se hvordan det fungerer i praksis i denne videoen:

Hva slags avfall kan du kaste i en Smartsekk?

Sekkene kan brukes til mye forskjellig, Men som du sikkert vet, er det ikke alt som kan kastes i restavfall. EE-avfall, isolasjon og farlig avfall, er blant avfallstypene som må sorteres ut og leveres for seg. Disse reglene gjelder for SmartSekk også. For å unngå ekstra gebyrer, bør du derfor sjekke ut hvilke avfallstyper det er snakk om på forhånd.  

Viktig når du skal bruke SmartSekk

Hvis du skal benytte en SmartSekk er det viktig at den plasseres slik at en kranbil kan nå den. Det betyr maks 10 meter fra veien eller gata. Sikkerhet er også viktig: Funksjonshemmede og eventuelle nødetater skal kunne komme fram. Av hensyn til brannfare, bør sekken stå minst 5 meter fra husveggen. Høres dette greit ut? Er du klar for å rydde?

Effektiv rydding på 1-2-3

Det er bare å sette i gang!

  1. Bestill sekken ved å ringe 987 09700
  2. Fyll opp sekken
  3. Bestill henting ved å ringe 987 09700 igjen

Du finner mer informasjon om SmartSekk på nettsidene våre. God vårrydding!

PS! Husk at det ikke lenger er lov å kaste avfall i sorte søppelsekker.

Temaer: avfallshåndtering på byggeplass, rehabilitering, Kaste avfall, SmartSekk, rydde hjemme, privat


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten er markedssjef i Norsk Gjenvinning. Han har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987, først som selvstendig næringsdrivende og senere med flere roller i Norsk Gjenvinning-konsernet siden 2000. Morten har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all