Nye tanker forenkler oppbevaring av spillolje

Av Renate Heder 30. mars 2021

Norsk-Gjenvinning_sikker-oppbevaring-av-spillolje_IMG_0807

Glem IBC’er eller innlevering av småkolli med spillolje. Nye tanker forenkler oppbevaring og reduserer antall tømminger. På tide å tenke nytt?

Dobbelbunnede ståltanker

De nye ståltankene på 1000 og 2000 liter, har dobbel bunn. Det betyr at kravet om fast underlag for å forhindre skader fra eventuelle lekkasjer og forurensning, bortfaller. I tillegg tåler disse tankene, i motsetning til IBC’er, oppbevaring utendørs og de kan flyttes ved behov. Tankene er sikret med bolter og lås, noe som gjør oppbevaringen helt trygg - og selvfølgelig - i henhold til regelverket.

Hvem passer spilloljetankene for?

Tankene er ideelle både for bilverksteder, marinaer og industribedrifter. Tømming foregår enkelt med suge-/tømmebil, og siden tankene har plass til ganske store volum, blir det færre tømminger, og dermed reduserte kostnader. Det er også mulig å pumpe opp olje fra fat og andre oppbevaringsenheter til tankene.

Miljosafe-tanker_ for spillolje mm_1280Gjør det trygt og enkelt å oppbevare spillolje, eller andre flytende avfallsprodukter

Kan tankene brukes til annet enn spillolje?

Du har kanskje andre flytende avfallsprodukter også? Du kan for eksempel benytte dem til oppbevaring av løsemidler, frostvæske og prosessvann. Det er imidlertid viktig at innholdet ikke er etsende.

Husk at farlig avfall ikke skal blandes

Forskjellige produkter som inneholder farlig avfall skal oppbevares adskilt. For at du skal få betalt for spillolje du leverer inn, er det også viktig at produktene er «rene». Har du ulike produkter, trenger du flere tanker. Du kan lese mer om kriteriene for innlevering av spillolje på nettsidene våre.

Farlig avfall skal alltid deklareres

Farlig avfall skal også, som du sikkert vet, alltid deklareres. Ved elektronisk deklarering på avfallsdeklarering.no, må du spesifisere oljens opprinnelse på feltet "Tilleggsinformasjon" (type virksomhet), og hvilken type refusjonsolje det er snakk om.

På tide med nye tanker?

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker å vite mer om disse tankene, eller hvis du mener det er aktuelt for bedriften din. Tankene kan leies eller kjøpes, og de kan som sagt både gjøre håndteringen enklere, og redusere kostnadene dine.

 

Temaer: farlig avfall


Renate Heder's photo

Av: Renate Heder

Renate er utdannet kjemiingeniør og har jobbet med farlig avfall siden 2014. Tidligere har hun jobbet med kjemiske analyser innen miljø- og byggavfall i fem år for ALS. Renate er leder verdikjede farlig avfall i Norsk Gjenvinning, der hun blant annet har fagansvaret for farlig avfall og er leder for rådgivningstjenesten «Kjemiker På Vei».

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all