Video: Se hvordan verdiløst avfall blir til ny, verdifull ressurs

Av Adis Cengic 20. januar 2020

Har du noen gang lurt på hva som skjer med alt avfallet som produseres og hvordan det blir til nye verdifulle ressurser? Det er kompliserte og krevende prosesser, og alt er nøye planlagt, ned til minste fraksjon. Bli med en tur innenfor veggene på gjenvinningsanlegget vårt!

I denne videoen får du møte Adis Cengic som er fabrikksjef og LEAN-ansvarlig hos Norsk Gjenvinning. Han tar deg med på avfallets reise fra det kommer inn som avfall på fullastede biler, til det er klart til å sendes ut som ny råvare:

Etter å ha sett videoen skjønner du kanskje enda bedre at dette med avfallshåndtering er komplisert, og at usortert restavfall fordyrer prosessen. Det viktigste du og din virksomhet kan gjøre for å bidra til et bedre miljø, og for å holde kostnader nede, er å kildesortere mest mulig.

Temaer: avfallshåndtering, sirkulærøkonomi


Adis Cengic's photo

Av: Adis Cengic

Adis Cengic jobber som fabrikksjef og produksjonssystem-ansvarlig hos Norsk Gjenvinning. Han har fagbrev i elektronikk, er utdannet datatekniker fra Bergen Tekniske Fagskole, Brannkonstabel fra Norges Brannskole og har en ingeniørgrad fra universitet Glamorgan i Wales. Adis er lidenskapelig opptatt av å utnytte ressurser og teknologi optimalt, og er opptatt av å bygge vinnerteam som sammen skaper 100% god stemning.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all