Video: Se hvordan verdiløst avfall blir til ny, verdifull ressurs

Av Adis Cengic 20. januar 2020

Har du noen gang lurt på hva som skjer med alt avfallet som produseres og hvordan det blir til nye verdifulle ressurser? Det er kompliserte og krevende prosesser, og alt er nøye planlagt, ned til minste fraksjon. Bli med en tur innenfor veggene på gjenvinningsanlegget vårt!

I denne videoen får du møte Adis Cengic som er fabrikksjef og LEAN-ansvarlig hos Norsk Gjenvinning. Han tar deg med på avfallets reise fra det kommer inn som avfall på fullastede biler, til det er klart til å sendes ut som ny råvare:

Etter å ha sett videoen skjønner du kanskje enda bedre at dette med avfallshåndtering er komplisert, og at usortert restavfall fordyrer prosessen. Det viktigste du og din virksomhet kan gjøre for å bidra til et bedre miljø, og for å holde kostnader nede, er å kildesortere mest mulig.

Temaer: kildesortering, avfallshåndtering, sirkulærøkonomi


Adis Cengic's photo

Av: Adis Cengic

Adis Cengic jobber som fabrikksjef og produksjonssystem-ansvarlig hos Norsk Gjenvinning. Han har fagbrev i elektronikk, er utdannet datatekniker fra Bergen Tekniske Fagskole, Brannkonstabel fra Norges Brannskole og har en ingeniørgrad fra universitet Glamorgan i Wales. Adis er lidenskapelig opptatt av å utnytte ressurser og teknologi optimalt, og er opptatt av å bygge vinnerteam som sammen skaper 100% god stemning.

Epost

Skriv en kommentar:

 

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all