Video: I dag snakker vi om Miljøsafe og oppbevaring av spillolje

Av Renate Heder 27. juni 2023

spillolje i ulike beholdere

Hvordan skal du gå frem for å oppbevare og håndtere spillolje og lignende farlig avfall så trygt og enkelt som mulig? Dette og flere andre spørsmål får du svar på i denne videobloggen.

Reglene og kravene for lagring og håndtering av farlig avfall er strenge. Heldigvis kommer det stadig nye og smartere løsninger, som gjør det enklere å følge regelverket.

Last ned gratis guide: Bedriftens guide for farlig avfall

Miljøsafe er et konsept som bidrar til å sikre forsvarlig lagring og håndtering av farlig avfall ute hos kundene våre. Det inkluderer lagring av spillolje, som finnes i et stort omfang, blant annet på bilverksteder og i båthavner. Spilloljetankene rommer 1000 og 2000 liter og er:

  • godkjent for å lagres utendørs
  • dobbeltbunnet for å forhindre utlekking
  • utstyrt med indikator som viser fyllingsgrad

Har du en slik tank og bruker den riktig, kan du være trygg på at alle regler og krav blir ivaretatt. Tanken kan også brukes til å oppbevare andre materialer, som prosessvann og løsemidler. Det du bør være forsiktig med å fylle på, er etsende avfall.

I denne videoen kan du se hvordan Miljøsafe brukes i praksis:

Konsekvenser ved feil oppbevaring av spillolje

Alle produsenter av farlig avfall har et krav om korrekt lagring og håndtering av avfallet. Gjør man det feil, kan det få store konsekvenser for både natur, miljø og helse.

Typiske skrekkeksempler er oppbevaring av spillolje i tønner eller en gammel IBC-kontainer. Disse kan det lett gå hull på, og de har ikke dobbel bunn som forebygger lekkasjer. Spillolje skal alltid lagres på tett og forsvarlig dekke, slik at gjeldende krav blir ivaretatt.

Les også: Dette bør du vite om farlig avfall

Slik bruker du en Miljøsafe oljetank

I videoen viser Renate Heder og Morten Frøid hvordan du enkelt kan bruke de nye Miljøsafe oljetankene i hverdagen, og hvordan du tømmer spillolje og andre lignende produkter effektivt.

Du betaler en årsavgift for oljetanken og deretter for hver gang du bestiller tømming. Med en 1000 eller 2000-liters tank reduserer du kostnadene fordi det kan gå lengre tid mellom hver tømming.

Eksempel: Har du en 1000-liters tank, kan du følge med på indikatoren for å se hvor mye spillolje som er i tanken. Ser du at den ligger på rundt 800 liter, er det på tide å bestille tømming.

Med Miljøsafe kan du i tillegg være sikker på at det ikke medfølger noen risiko å oppbevare avfallet og at du alltid mottar full dokumentasjon på henting og forsvarlig håndtering. Da er det enklere å sove trygt om natten uten å bekymre deg for lekkasjer eller andre negative konsekvenser.

Les også: Hva koster det å håndtere farlig avfall?

nettsidene våre kan du finne ut mer om Miljøsafe-oljetankene og hvordan de kan imøtekomme bedriftens behov. Vil du vite mer om riktig håndtering av farlig avfall, kan du også laste ned guiden vår:

LAST NED GRATIS GUIDE:Bedriftens guide for farlig avfall

Dette blogginnlegget ble sist publisert 22. juni 2021 og er senere oppdatert. 

Temaer: farlig avfall, Spillolje


Renate Heder's photo

Av: Renate Heder

Renate er utdannet kjemiingeniør og har jobbet med farlig avfall siden 2014. Tidligere har hun jobbet med kjemiske analyser innen miljø- og byggavfall i fem år for ALS. Renate er leder verdikjede farlig avfall i Norsk Gjenvinning, der hun blant annet har fagansvaret for farlig avfall og er leder for rådgivningstjenesten «Kjemiker På Vei».

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all