Trenger din bedrift en avfallskomprimator?

Av Rune Jahnsen 22. november 2016

presset_plast_foto_shutterstockjpg.jpg

Komprimatorer som presser sammen avfall reduserer avfallsvolumet. Det bidrar igjen til færre tømminger. Hvorvidt din bedrift har behov for en avfallskomprimator, og om det vil være lønnsomt, avhenger selvsagt av hvor store mengder dere produserer - og hva slags typer avfall det er snakk om. I dagens blogginnlegg kan du lese om hva du bør vurdere, og hva slags type utstyr som egner seg for din bedrift. 

Trenger din bedrift en avfallskomprimator?

Ta en rask kikk på disse spørsmålene:

  • Har dere et overfylt avfallsrom?
  • Fylles rommet på kort tid?
  • Må dere ha tømming 3 - 7 dager i uka?
  • Har dere mye avfall som forårsaker vond lukt?

Svarer du ja på et eller flere av spørsmålene, anbefaler jeg dere å skaffe en komprimator. 

Hva slags emballasjepresse har dere behov for?

Neste steg blir å velge riktig komprimator, eller emballasjepresse. Ta utgangspunkt i avfallstypene med størst volum. Det kan være restavfall, papp, plast, metall, mat, glass etc. 

Løsningene og mulighetene er mange. Spennet strekker seg fra fullkomprimatorer med løftearm til mindre og plassbesparende emballasjepresser som kan veggmonteres og tilpasses standard beholdere. Kjølt komprimator med egen innkaståpning for varer som skaper lukt, vil være nyttig der vond lukt er et problem. 

For bransjer som dagligvare, hotell og eiendom med restauranter som har større mengder med matavfall og glass, finnes det utstyr som reduserer avfallsmengden med 70 -80 %, samtidig som problem med lukt og skadedyr unngås. 

Hva med plass?

Plassen dere disponerer påvirker også valget. Kanskje er lokalene så små, eller volumene så store, at en uteløsning er eneste muligheten. Er plassering ute det eneste alternativet, kan det være greit å ha i bakhodet at en parkeringsplass er den dyreste plassen du kan kjøpe. 

Varemottak med komprimator

Ved å plassere en komprimator på varemottaket, vil du spare medarbeiderne dine for både tid og merarbeid. Papp og emballasje kan fjernes og komprimeres før varene fordeles videre. 

Penger å spare med en effektiv avfallsløsning

Avfallsmengden kan reduseres med alt fra 20-30% opptil 70-80%. Som jeg nevnte innledningsvis, vil det igjen redusere behovet for antall tømminger. Siden transporten utgjør en stor del av de totale avfallskostnadene, er det helt klart penger å spare på sikt her.

 Slik reduserer du kostnadene i avfallshåndteringen >>

Du kan lese mer om emballasjepresser og komprimatorer på nettsidene til Norsk Gjenvinning. Vil du lese mer om hvordan du kan planlegge gode avfallsløsninger, bør du ta en titt på denne temasiden, eller laste gjerne ned guiden vår for effektive og miljøriktige avfallsløsninger også.

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger

Temaer: avfallsløsninger


Rune Jahnsen's photo

Av: Rune Jahnsen

Rune Jahnsen har jobbet i Norsk Gjenvinning siden 1994. Først som selger for avdeling Oslo, og fra 1998 som Key Account Manager for konsernavtaler. Han jobber med utvikling av utstyr, merkeprogram og konsepter for våre kunder. Rune har ansvar for flere store nasjonale kunder, og har lang erfaring med tilrettelegging av avfallsløsninger med høy gjenvinningsgrad.

Epost

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

se alle