Stengt på miljøstasjonen? Lei en container, da vel!

Av Morten Frøid 24. mars 2020

Norsk_Gjenvinning_lei-container_2020-03-22-(1)

Mange gjenvinningsanlegg og miljøstasjoner har stengt som følge av Koronaviruset. Det betyr ikke at du ikke kan benytte ledig tid til å rydde eller kvitte deg med større avfallsmengder hvis du er frisk og bare må holde deg hjemme. Lei en container, eller kjøp en iSEKK, og få jobben gjort!

Å leie en container er en tidseffektiv måte å bli kvitt avfallet på

Under normale omstendigheter ville du kanskje valgt å fylle hengeren og levert avfallet på en miljøstasjon eller et kommunalt gjenvinningsanlegg. Når Koronaviruset nå setter en stopper for det en del steder, er det å leie en container et godt, og ikke minst effektivt, alternativ. Alt du trenger å gjøre er å sette av tid, bestille en container til fastpris og rydde i vei.

Hva kan kastes i containeren?

Ikke alt avfall kan kastes i containeren. Du finner en oversikt over disse avfallstypene her. Har du avfall som ikke hører hjemme i containeren, som farlig avfall og ee-avfall, anbefaler jeg deg å sortere det ut og oppbevare det på en ryddig og trygg måte inntil hverdagen igjen har normalisert seg og du kan levere avfall på den lokale miljøstasjonen din.

Bruke iSEKK til å kaste avfall?

I de største byene finnes avfallsløsningen iSEKK. Det er en god løsning hvis du har lite du skal kaste, eller hvis du bor et sted hvor det er vanskelig å plassere en container. I Oslo, Asker og Bærum leverer vi nå tomme sekker hjem, men de kan også bestilles hos våre forhandlere. Sjekk utsalgssteder i Bergen, Trondheim, Stavanger og Oslo her. ISEKK er for øvrig også et alternativ for bedrifter.Norsk_Gjenvinning_kaste-avfall_iSEKK_54719157703

Vurder gjenbruk 

Avfall er en ressurs. Det som kastes i containere og iSEKK går til gjenvinning eller energiforbrenning. (Hvis du er bekymret for hvor det blandede avfallet ender, skal du vite at det blir sortert, så du trenger ikke ha dårlig samvittighet for det.)

Men det kan uansett være smart å gjøre en vurdering før du kaster: Er gjenbruk et alternativ? Er det noe av det du skal kaste som kan brukes av andre?

Sett det du tror kan gjenbrukes til side og ta kontakt med en gjenbruksbutikk når tidene blir normale igjen. For det må vi satse på at de blir! 

Er det trygt å bestille container eller iSEKK i disse tider?

Vi i Norsk Gjenvinning tar situasjonen vi nå er oppe i alvorlig og følger alle råd gitt av FHI og myndigheter. Hovedmålet vårt er å sikre at vi har friske og trygge medarbeidere som kan møte kunder på en god og trygg måte fremover og å hjelpe til der vi kan. Blant annet gjennom å sørge for at husholdningsavfall blir hentet som vanlig med våre renovasjonsbiler, og å tilby muligheter som å rydde selv ved å benytte container og iSEKK.

Ps! Ha fokus på sikkerhet. Følg FHIs anbefalinger om hvordan du skal omgås andre når du er ute i disse tider, og ta hensyn til barn som kanskje leker i nærmiljøet. Pass også på at containeren plasseres i trygg avstand fra husvegger med tanke på eventuell brannfare.

Hva koster det å leie en container?

Hvis du lurer på hva det koster å leie en container, kan du klikke på denne linken. Har du andre spørsmål knyttet til containere, iSEKK eller avfallshåndtering, er du velkommen til å stille dem her på bloggen, eller til kundesenteret vårt. 

Temaer: leie container, rydde avfall, korona, privat


Morten Frøid's photo

Av: Morten Frøid

Morten er markedssjef i Norsk Gjenvinning. Han har vært i gjenvinningsbransjen siden 1987, først som selvstendig næringsdrivende og senere med flere roller i Norsk Gjenvinning-konsernet siden 2000. Morten har vært leder for Norges Råvaregjenvinningsforening og deltar kontinuerlig i arbeid med å utvikle rammevilkår for gjenvinningsbransjen.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all