Fjerne stubbloftsleire? Slik gjør du det enkelt og effektivt!

Av André Martinsen 20. august 2019

Norsk-Gjenvinning_fjerne-stubbloftsleire_v2

Skal du fjerne stubbloftsleire fra boligen din? Da har du i prinsippet to muligheter; å fjerne leiren med ren muskelkraft og en god dose utholdenhet, eller å leie inn en sugebil som kan gjøre jobben. Her er noen tips til hva du bør tenke på uansett hvilken metode du går for.

Stubbloftsleire ble tidligere brukt som isolasjon i hus og boligblokker. Over tid mister leiren isolasjonsevnen og mange velger derfor å bytte den ut for å få en mer energieffektiv og varmere bolig. Når slik isolasjon skal erstattes, innebærer det at store mengder masse må ut – på en eller annen måte. Og litt enkelt sagt, på den tungvinte måten, eller den enkle.

Manuell fjerning av stubbloftsleire

Velger du den tungvinte varianten med å fjerne isolasjonen manuelt, har du valget mellom å fjerne leiren nedenfra eller ovenfra. Gjør du jobben ovenfra, blir det mange tunge løft og du må balansere på bjelkelagene mens du graver. Fordeler: Du kan lempe massene rett i bøtte eller sekk. God trening (?) og etter hvert bedre balanseevner. Mange mener at å spa ut nedenfra, er en enklere øvelse, selv om nakkemuskulaturen kanskje får kjørt seg litt mer og du får en to-delt øvelse: Først hakke ut, deretter samle opp det som ikke havner rett i oppsamlingsenheten. Støv blir det uansett. Mye. Her er noen gode råd:

  • Sørg for god ventilasjon mens du holder på.
  • Det kan være lurt å dekke til gulvet i etasjen over med plast hvis fjerningen skjer mens du bor i boligen samtidig. Det fine støvet fra de tunge massene sprer seg uventet lett!
  • Kjøp inn rikelig med støvmasker (av god kvalitet) og bruk vernebriller.
  • Benytt eventuelt sekker som er egnet for å frakte massene i hvis du ikke lemper det rett ut i en henger. Husk at mange kommuner og avfallsaktører ikke lenger godtar sorte søppelsekker. Det kan være lurt å sjekke dette på forhånd. Når du skal levere det på et gjenvinningsanlegg, kan du levere det som rene masser.
  • Innse at det tar tid. Hvor mye tid du vil trenge, avhenger selvsagt av hvor store areal det er snakk om. Men vi snakker fort om mange dager.

… Eller enkelt og effektivt?

Spør du en som har fjernet stubbloftsleire «the hard way» før, vil vedkommende garantert anbefale deg å velge den enkle varianten. Skaff en sugebil. Dette er biler som er spesialbygde for å håndtere slike oppgaver, uansett om det er snakk om enebolig eller leilighet, bygård eller et gammelt hus på landet. Jobben gjøres effektivt i løpet av noen få timer, avhengig av areal og adkomstmuligheter.

Slik går du fram når du vil fjerne stubbloftsleire med hjelp av sugebil

Hos oss kan du bestille tjenesten via mail eller telefon. En av våre fagpersoner vil foreta en gratis befaring for å vurdere omfang og for å kunne gi deg en nøyaktig pris. Når bestillingen er bekreftet kommer sugebilen til avtalt tid. Fagfolkene gjør nødvendige forberedelser, rigger og fjerner stubbloftsleiren.

Dette må du gjøre:

Fjerne gulvflater i forkant. Når oppdraget skal utføres må du ha klargjort en plass utvendig hvor en stor lastebil kan parkere. I bysentrum eller mindre områder må det som regel settes opp sperrer og stenge veier. Det tar vi oss av.

Jeg håper at du etter å ha lest dette har fått en idé om hva fjerning av stubbloftsleire innebærer. Slik at du vet hva som må til og lettere kan velge den metoden som passer best for deg den dagen det blir aktuelt. Den tungvinte eller den enkle? Som du sikkert har skjønt, hjelper vi deg gjerne – på den enkle måten.

Lykke til!

Temaer: sugebil, isolere gamle hus, fjerne stubbloftsleire


André Martinsen's photo

Av: André Martinsen

André Martinsen har jobbet i Norsk Gjenvinning AS siden 2012 og har hatt flere roller i sin tid i selskapet, blant annet som kundekoordinator på kundesenteret og kjøreleder i logistikkavdelingen. I dag sitter han som driftsleder for VA-avdelingen. Som driftsleder har André en nøkkelrolle i koordineringen av daglig drift, bemanning, kjøretøy og utstyr, samt ansvaret for nasjonale kunder og prosjekter.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no

Siste innlegg

Temaer

See all