Avfallshåndtering i 2020: På tide å bli enda smartere?

Av Rune Jahnsen 10. desember 2019

Norsk-Gjenvinning_smarte-produkter-for-avfallshåndteringen_foto_shutterstock_1404719819-(1)

Kunne du tenke deg å bidra til et bedre miljø i 2020? Samtidig som du sparer tid, plass, penger og energi? Det høres kanskje litt eventyraktig ut, men det er fullt mulig. Og veldig konkret. Vi har tatt for oss tre produkter som kan oppfylle ønskene. Skaffer du deg et eller flere av dem kan du med hånden på hjertet kan si at virksomheten din har blitt smartere. I hvert fall når det gjelder avfallshåndtering!

1. Supereffektive og smarte komprimatorer

Hvis virksomheten din har store avfallsvolum kan det være stort potensial i å ta i bruk smarte avfallskomprimatorer som gir deg informasjon om fyllingsgrad i sanntid og beskjed om tømmebehov, og som benytter erfaringsbaserte data for å gjøre avfallshåndteringen enda mer effektiv. Europress CombiMax avfallskomprimatorer, som vi trekker fram i dette tilfellet, får du i mange størrelser, og med mye utstyr, som løftevendere og vektregistrering. Norsk-Gjenvinning_Europress CombiMax avfallskomprimator

Løftevendere gjør jobben for medarbeiderne dine både tryggere og enklere, mens vektfunksjonen registrerer hvor mye hver bruker kaster. Her har dere mulighet til å fordele kostnader til den enkelte leietaker basert på avfallsvolum i kilo.

2. En rå glassknuser!

Her snakker vi ikke om uvørne gjester på hotellet eller sterke medarbeidere på kjøkkenet, men om en maskin som er rå på å knuse glass – uten å bråke. Jobber du i en virksomhet hvor det oppstår mye glassavfall, er dette en god investering. BB01 er vår minste modell. Den kan settes oppå eller under disken. Superenkel i bruk og kan ta imot inntil 90 flasker per beholder.

På verdens største mat- og drikkeutstilling som arrangeres hvert år i Dubai World Trade Center, vant akkurat denne maskinen en innovasjonspris i 2014.

Norsk-Gjenvinning-Glassknuser BB01Med en egen glassknuser frigjør du både tid og plass. Tid brukt på å stable og håndtere flasker, og plass til å oppbevare alt tomgodset. Denne investeringen kan redusere volumet på glass med inntil 80 prosent. Finnes i to ulike størrelser. Smart? Utvilsomt!

3. Sesam vippecontainere

En container med navnet Sesam kan fort innby til store forventninger. I hvert fall for de som husker eventyret om Ali Baba og de 40 røverne. I dette tilfellet handler det imidlertid ikke om å finne store rikdommer, men om å redusere kostnader ved å ta i bruk vippecontainere for gaffeltruck. De har dobbelt så stor kapasitet som tradisjonelle containere på tilsvarende gulvflate. Smarte de også. Norsk-Gjenvinning_Sesam vippecontainer

Lønnsomme, konkrete miljøtiltak i avfallshåndteringen

Alle produktene over vil i tillegg til å redusere plassbehov og arbeidsoppgaver på stedet, også bidra til at behovet for henting av avfall blir mindre. Det betyr færre transporter på veiene. Bedre for virksomhetens økonomi og for miljøet. Konkrete tiltak. Enda smartere.

Det kan være helt annet utstyr som må til for at avfallshåndteringen i akkurat din virksomhet skal bli bedre og mer miljøvennlig. Kontakt oss gjerne for en prat. Så kan vi bli smartere sammen i 2020!

PS! Du finner mange gode tips på temasiden vår om avfallsløsninger og i denne guiden også:

LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger

Temaer: avfallshåndtering, smart avfallshåndtering


Rune Jahnsen's photo

Av: Rune Jahnsen

Rune har jobbet i Norsk Gjenvinning siden 1994. Først som selger for avdeling Oslo og fra 1998 som Key Account Manager for konsernavtaler. Han jobber med utvikling av utstyr, merkeprogram og konsepter for våre kunder. Rune har ansvar for flere store nasjonale kunder og har lang erfaring med tilrettelegging av avfallsløsninger med høy gjenvinningsgrad.

Epost

I Gjenvinningsbloggen ønsker vi å gi både virksomheter og privatpersoner interessant og relevant innhold om temaer som avfallshåndtering, kildesortering, materialgjenvinning og farlig avfall. Vi er en engasjert gjeng med ulik fagkompetanse som bidrar til bloggartikler som publiseres hver uke. Er det temaer du mener vi bør ta tak i, så gi oss et tips!

Bruk gjerne skjemaet til å melde deg på Gjenvinningsbloggen, så får du varsler om nytt innhold.

Besøk også vår hjemmeside www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

See all