Avfallshåndtering om vinteren: Dette bør du tenke på

Av Lin Sellevaag Nicolaysen 13. desember 2016

ngn_avtallshåndtering_vinter_32916070107.jpg

Nå er vinteren her – den kalde, fine tiden. Men snø og kulde kan også skape ekstra utfordringer i avfallshåndteringen. Her er noen tips til hva du bør tenke på for å sikre en god avfallshåndtering i bedriften når det er vinter.

Unngå personskader

Containere og avfallsbeholdere står oftest utendørs. Gjennom å fjerne snø og strø sand eller salt, vil både egne medarbeidere og renovatører komme trygt frem. Sørg derfor for å ha utstyr for måking og strøing lett tilgjengelig. Ikke bare kan dere redusere risikoen for ulykker, dere bidrar også til at avfallsleverandøren kommer frem i tide.

Ikke glem farene i høyden: Istapper og takstein som løsner kan føre til alvorlige personskader. Vær føre var og hold øye med utsatte steder der dere har containere og avfallsbeholdere stående.

Har dere avfall stående ubeskyttet ute?

Da anbefaler jeg at dere rydder opp før snøen kommer. Avfall blir lett bli bortglemt hvis det er dekket av snø. Vær klar over at bilbatterier som velter kan lekke etsende svovelsyre, og at lysstoffrør som blir knust kan slippe ut kvikksølv. Slike hendelser kan oppstå hvis avfallet blir skjult av snø, og noen uforvarende kommer bort i det.

Husk også på å sørge for at merking og skilting er synlig for alle uansett værforhold. På den måten unngår dere feilsortering. 

Bedre kontroll med avfallet

Rydder du opp på forhånd får du bedre kontroll hvis ulykker skulle inntreffe: Du vet hva du har, og hva du har kvittet deg med.

Husk at farlig avfall skal oppbevares utilgjengelig for uvedkommende og at emballasjen skal merkes. Merkingen skal være lett synlig og holde stand mot fysiske og klimatiske påvirkninger. 

Den norske høsten og vinteren kan være hard. Det er en grunn nok alene til å levere inn slikt avfall før kulda setter inn.

Du kan lese mer om håndtering av farlig avfall i dette blogginnlegget: Sikker oppbevaring av farlig avfall »

Miljøskap kan være til hjelp

Egne miljøskap for farlig avfall forhindrer lekkasjer hvis beholdere med vannholdige produkter skulle sprekke som følge av kulda. Dessuten er skapene låsbare, og kan innredes etter behov. Du finner mer informasjon om vår miljøskapløsning Miljøsafe™ på nettsidene våre.

Unngå unødvendige avfallskostnader

Jeg regner med at du helst vil slippe å betale for å levere snø og is som avfall. Åpne containere kan bli dyrere å levere hvis de ikke står under tak. Unngå å betale mer for økt vekt og volum som følge av det. Har dere ikke mulighet til å ha containere under tak, bør du leie lukkede containere i stedet.

Les også: Slik reduserer du kostnadene i avfallshåndteringen »

Husk også at papp og papir som blir liggende ubeskyttet vil bli inntrukket med fuktighet, og dermed også mer kostbart å levere.

Er det annet utstyr du kommer på at dere trenger, eller har dere behov for en bedre avfallsløsning før vinteren er her? Last ned guiden vår nedenfor for å lese mer om forskjellige løsninger. Vær føre var.

God vinter!
LAST NED GRATIS GUIDE: Guide for effektive og miljøriktige avfallsløsninger

 

Temaer: avfallsløsninger, avfallshåndtering


Lin Sellevaag Nicolaysen's photo

Av: Lin Sellevaag Nicolaysen

Lin er Compliance Manager i Norsk Gjenvinning-konsernet og er en del av den sentrale Compliance-avdelingen. Hun har kjemi-utdannelse fra NTNU i Trondheim og har vært i Norsk Gjenvinning de tre siste årene. Jobber særlig med kvalitetsarbeid, compliance og HMS.

Epost

Norsk Gjenvinning er Norges største leverandør av gjenvinnings- og miljøtjenester. Våre tjenester omfatter bl.a. avfallshåndtering, metallgjenvinning, industriservice, farlig avfall, og mye mer. Hver uke publiserer vi nye innlegg her på Gjenvinningsbloggen. Følg oss gjerne!

Besøk også www.ngn.no
Guide for Effektive og Miljøriktige Avfallsløsninger

Siste innlegg

Temaer

se alle